Dom Perignon Champagne
Champagnen Dom Pérignon er opkaldt efter en benediktermunk, af samme navn, der levede i slut 1600 tallet og døde i 1715. Der er gået mange rygter med, at det var den selvsamme mand der opfandt mousserende vin og champagne, men det er en historie til en anden gang.
Det man kan give denne munk æren for er, at han udviklede en del teknikker, som han skrev ned til videre brug af de næste generationer. Det siges at han var den første til at foreslå at lukke champagne flasker med prop og metalnet, som man stadigvæk gør den dag i dag.
Champagne som vi kender i dag var ikke som dengang, da munken prøvede at lave vine. Den gang handlede det for ham om at undgå at få bobler i vinen, som er et af kendetegnene på de mousserende vine og champagner vi har i dag. I 1832 købte firmaet Möet og Chandon det nedlagte kloster Hautvillers, som er det kloster vores munk engang levede på og de købte de tilhørende vinmarker også. Det var her at den Dom Pérignon som vi kender i dag kom til. Det var her brandet “Dom Pérignon” kom til første gang. Den første flaske blev sendt på markedet i 1936 og var en Prestige Cuvée årgang 1921.
Dom Pérignon bliver kun udgivet som årgangschampagne, men dog 5 millioner eksemplarer hver gang. Da det er en årgangschampagne, skal vinen normalt minimum hvile i 3 år på gær rester, men hvor de i dette vinhus faktisk har valgt at de skal ligge i 7-8 år før de bliver udgivet. Hvis vinen ikke er klar, er den ikke klar og så får den bare lov til at ligge lidt længere. Det er kældermesteren Richard Geoffroy, i daglig tiltale “Chef de Cave”, der styrer, hvornår vinene er klar. Dette er også grunden til at vinen fra 2009 kom ud før 2008, da han ikke mente at den fra 2008 var klar, men derimod var 2009 klar.
Produkter: