Hjemmebar Guide

Vikingens Hjemmebar Guide – bliver opdateret løbende!

 

12837453_10207896683928024_729264935_oMange kunne godt tænke sig at have en hjemmebar, men det er ikke nødvendigvis så simpelt som det lyder. De fleste forbinder en hjemmebar med en hylde hvor der står et par flasker: en billig vodka fra netto, en Bacardi rom der blev efterladt til sidste fest, et par dåseøl og måske nogle somersby. Men kan det virkelig kaldes en hjemmebar? På den anden side så behøver en hjemmebar heller ikke være et stort lager af spiritus, ligesom mit eget er endt med at være.

Det vigtigste når man begynder at købe ind til sin bar, er at overveje nøje hvad man vil med den. Til en start er det godt at sætte sig fast om man gerne vil lave fancy cocktails eller bare have det mest basale så man kan smide nogle simple drinks på bordet når man får gæster. Fordelen ved den mere fancy løsning fra starten af er at man er dækket ind til det hele – inklusiv de simple. Ulempen er selvfølgelig at det kræver et meget større indkøb af både udstyr og ingredienser. Der er ingen grund til at købe for 3000 kroner barudstyr og specielle sirupper, hvis man alligevel kun skal blande sjusser til sine gæster (og selvfølgelig sig selv). Det er godt at have ambitioner om hvad man gerne vil ende ud med og det er selvfølgelig også fedt at kunne imponere vennerne med samlingen af mærkelige ingredienser man har fundet på nettet, men hvis det ender ud i at man alligevel skal smide 20 flasker sirup ud der er blevet for gammelt og kun er blevet brugt en enkelt gang, så er det ikke så sjovt i længden. Tag dette råd fra en der har begået den fejl. Så medmindre man har pengene til det og selvfølgelig bruger af de ingredienser man har stående, så er det en rigtig god idé at vælge den mere simple tilgang til tingene som en start.

Man behøver kun at fylde op med de mest nødvendige ting og det er netop her hvor guiden kan hjælpe dig. Det vigtigste punkt vil nok være hvilke spiritus typer du skal gå efter.

Kapitel 1: Spiritus til din hjemmebar
Når du har fundet ud af hvilken spiritus du vil fylde din hjemmebar med, er det på tide at købe de ting du skal blande med din spiritus. For at lave en god drink, er det vigtigt at du mixer de rigtige ting. Æggelikør og appelsinsodavand passer ikke specielt godt sammen, hvis min mening tæller. Andet punkt er derfor at købere fillere.

Kapitel 2: Fillers

En af de ting der adskiller en normal hjemmeblandet drink fra en af dem du får på barer er de små finesser. De små ting der gør, så den lige smager en smule anderledes når du blander den derhjemme i forhold til den du smagte på en bar i sidste weekend. Det er de små ting der gør drinks specielle, så hvorfor ikke få fat i nogle af de små ting? Du kan starte med at få anskaffet nogle modifiers.

Kapitel 3: Modifiers

Når først du har din spiritus og dine mixere, så har du faktisk det nødvendige. Man kan dele denne guide op i to dele: need and nice. Need er kapitel 1 og 2, de nødvendige ting. Nice er de næste kapitler, hvor de kan gøre dine drinks mere fancy ved at pynte dem, bruge andre glas og bruge noget forskelligt udstyr der lader dig blande drinken bedre. Lad os starte der. Hvilket udstyr skal man egentlig bruge i sin hjemmebar?

Kapitel 4: Barudstyr

Nu hvor din drink kan blandes rigtigt, så skal den da også serveres rigtigt. Indtil videre har det været fint at bruge en kaffekop til din Piña Colada, men du skulle måske overveje et hurricane glas istedet… og ja, der er taget højde for i denne guide at du ikke nødvendigvis kender alle navnene. Det er jo derfor guiden har et kapitel om glas.

Kapitel 5: Glas

Som nævnt i Kapitel 3, så er det de små ting der adskiller hjemmeblandede drinks fra de drinks du normalt får på en bar. Men hvorfor skal det være nødvendigt at tage på bar for at få en fancy drink, hvis du kan gøre det derhjemme? Hvad er det egentlig der adskiller din hjemmeblandede “Rom & Cola” fra den “Cuba Libre” de serverer på en bar?
En ting der adskiller din drink fra alle andres er pynten. Så hvorfor ikke læse lidt om hvordan du forbedrer dine hjemmelavede drinks endnu mere?

Kapitel 6: Pynt